Turvallisuus seniorin kotona | Home Instead
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Turvallisuus seniorin kotona

Olet täällä

Koti ei aina ole sellainen turvasatama, josta seniorit ja heidän läheisensä unelmoivat. Valtaosa vanhusväestön tapaturmista tapahtuu kotona. Home Insteadin toteuttaman tutkimuksen mukaan senioreiden kodeissa piilee useita riskejä.

Tästä osiosta löydät hyödyllisiä työkaluja seniorin kodissa piilevien riskien kartoittamiseen, vinkkejä vaarallisten alueiden korjaamiseen sekä neuvoja kuinka ehkäistä tapaturmia ennalta. 



Tilaa kotiin turvallisuuskartoitus

Haluaisitko hoiva-asiantuntijan arvioimaan omassa kodissasi tai ikääntyvien vanhempiesi talossa piilevät turvallisuusriskit? Home Instead Seniorihoiva tarjoaa nyt maksuttomia turvallisuuskartoituksia suoraan seniorin kotiin.

Lue lisää turvallisuuskartoituksistamme.

 



Tutkimus turvallisuudesta seniorin kodissa

Home Insteadin tutkimuksen mukaan senioreiden kodeissa piilee useita riskejä. Valtaosa senioreista ei ole valmistellut kotiaan vanhenemisen varalle. Kuitenkin yli puolessa ikäihmisten kodeista on vähintään yksi piilevä turvallisuusriski.

Tutustu tutkimuksen tuloksiin.

 


 

Kodin turvallisuuden tarkistuslista

Seniorin kodissa olisi hyvä tehdä säännöllisesti ja vähintään vuosittain turvallisuuden kartoitus, sillä toimintakyky ja aistit voivat heikentyä nopeasti.

Katso vinkit kodin turvallisuuden kartoitukseen huone huoneelta.

 



Ikääntymisen tuomat rajoitteet

Ikääntyminen tuo mukanaan useita fyysisiä rajoitteita, jotka voivat vaikeuttaa normaaleja arjen toimintoja. On tärkeää, että näitä rajoitteita ymmärretään seniorin kodin turvallisuutta arvioitaessa.

Katso, miten ikääntyminen vaikuttaa viiteen aistiin.

 



5 vinkkiä kodin edullisiin muutostöihin

65% senioreista on kotonaan vähintään yksi mahdollinen turvallisuusriski. Tarvittavien muutosten ei usein kuitenkaan tarvitse olla työläitä tai kalliita. Pienillä kodin muutostöillä tai apuvälineillä voidaan parantaa turvallisuutta  huomattavasti.

Lue vinkit seniorin kodin turvallisuuden parantamiseen.


 

Kaipaatko lisätietoa juuri sinun elämäntilanteeseesi sopivista ratkaisuista? Valitse yllä olevasta valikosta lähin Home Instead Seniorihoiva -toimistosi ja ota yhteyttä.

 

Tilasin asuntooni ikkunapesun ja siivouksen. Homma sujui todella hyvin. Palveluesittelijä hoiti asiat juuri niinkuin toivoin ja vastasi kaikkiin lupauksiinsa. Hoivanantajat olivat todella tarkkoja, reippaita ja tehokkaita sekä ennenkaikkea avuliaita. Olen enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun ja odotan jo innolla seuraavaa kertaa! Minulla on hyvä mieli ja asunto tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta.
Seija, Helsinki