Muistisairaan ihmisen kohtaaminen | Home Instead
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Muistisairaan ihmisen kohtaaminen

Olet täällä

Muistisairaan ihmisen hyvä hoiva lähtee yksilön tarpeiden tunnistamisesta ja niiden kunnioittamisesta.

Muistisairaus vaikuttaa monin tavoin niin sairastuneen kuin hänen perheensä ja läheistensä elämään. Tutut ympäristöt ja omat rutiinit kuitenkin tukevat muistisairaan toimintakykyä ja mielekästä elämää. Muistisairas ihminen selviytyy usein parhaiten tutussa ympäristössä, omien rutiinien keskellä. Moni asuu kotona niin kauan kuin se on turvallista ja mielekästä, joko itsenäisesti tai omaisten ja kotiavun turvin.

Arkinen aktiivisuus on tärkeää etenevissä muistisairauksissa. Taitoja tulee käyttää tai muutoin riski niiden unohtumiseen ja sitä myötä toimintakyvyn heikkenemiseen lisääntyy. Hoivan tarve muuttuu muistisairauden edetessä, kun sairastuneen avun tarve kasvaa. Yksin asuva muistisairas ihminen tarvitsee kotona pärjätäkseen usein jo varhaisessa vaiheessa erilaisia tukimuotoja, kuten ei-sairaanhoidollista kotihoivaa, jota Home Instead Seniorihoiva tarjoaa.

Vinkkejä muistisairaan ihmisen hoivaan

Muistisairaan ihmisen hyvä hoiva lähtee yksilön tarpeiden tunnistamisesta ja niiden kunnioittamisesta. Home Instead Seniorihoiva on yhteistyössä Suomen muistiasiantuntijat ry:n kanssa laatinut oppaan muistisairaan ihmisen hoivasta. Opas pohjautuu Home Instead Seniorihoivan vuonna 2013 julkaisemaan Alzheimer-koulutusohjelmaan, joka on tuotettu yhteistyössä ikääntymisen ja Alzheimerin taudin kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa.

Oppaasta löydät mm. vinkkejä aktiviteetteihin ja elämäntarinan tallentamiseen sekä keinoja haastaviin hetkiin, kuten käytösmuutosten hallintaan. Lisäksi nostamme esille tärkeitä asioita turvallisuudesta, terveydestä ja taloudesta.

Lataa opas "Muistisairaan ihmisen kohtaaminen".

Lue lisää hoivapalveluistamme muistisairaille.

Haluaisitko maksuttoman konsultaatiokäynnin?