Ole Joulupukkina Seniorille | Home Instead
Etsi lähin toimisto Soita 010 841 7400

Ole Joulupukkina Seniorille

Olet täällä

Yksinäisyys on arkea monelle ikäihmiselle ja joulun aikaan yksinäisyyden kokemus korostuu. Vuosittainen Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä ja kannustaa piristämään ikäihmisiä joulukukkalahjoituksella.

Home Instead Seniorihoiva tuo jouluiloa yksinäisille vanhuksille jo yhdeksättä kertaa: vuosien varrella olemme välittäneet kymmeniä tuhansia kukkalahjoja senioreille. Joulukukka tuntemattomalta on monelle vanhukselle joulun tähtihetki, kodin piristys ja harvinainen kontakti toiseen ihmiseen. Meidän hoivamme kantaa myös joulunajan jälkeen ja me olemme läsnä, kun ikäihminen tarvitsee apua, tukea tai seuraa.

Kampanjaan osallistuvat Home Instead Seniorihoivan kanssa yhteistyössä kaupunkien kotihoidot, vanhuspalvelut ja järjestöt Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahden seudulla ja Tampereen seudulla. Tahot ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi yksinäisiä ja vähävaraisia vanhuksia, jotka erityisesti ilahtuvat siitä, että joku muistaa.

Kampanjaan voi osallistua ostamalla lahjoituskukan kampanjaan osallistuvasta kukkaliikkeestä. Kukan voi valita oman mieltymyksen mukaan, mutta hyasintteja ja leikkokukkia tulisi välttää mahdollisten allergioiden vuoksi. Lahjan antaja voi kirjoittaa korttiin oman tervehdyksensä, joka tuo saajalle tärkeän tunteen siitä, että joku ajattelee juuri häntä. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät tuntemattomina.

Joulukukkakampanja on käynnissä välillä 12.11.–17.12.2018.
 


Haluatko lahjoittaa? Toimi näin.

Voit ilahduttaa yksinäistä ikäihmistä toimimalla seuraavasti:

 1. Etsi lähin kampanjakukkaliike ja mene käymään liikkeessä 12.11.–17.12.2018 välisenä aikana.
   
 2. Valitse joulupuusta kortti ja kirjoita oma joulutervehdyksesi lahjansaajalle.
   
 3. Valitse mieleisesi joulukukka, jonka haluat lahjoittaa.
   
 4. Maksa valitsemasi joulukukka ja jätä nimilappu liikkeen myyjälle. 
   
 5. Home Instead Seniorihoiva ja yhteistyötahot toimittavat kukat vastaanottajilleen viimeistään jouluviikolla.
   

Kymmeniä tuhansia joulukukkia lahjoitettu yksinäisille ikäihmisille

Ole Joulupukkina Seniorille -kampanjaa on toteutettu vuodesta 2010 lähtien. Vuosien saatossa joulukukkalahjoituksia on jaettu jo kymmenille tuhansille yksinäisille vanhuksille. Kampanja on herättänyt myös paljon myönteistä huomiota mediassa. Mediat ovat kertoneet lämminhenkisiä juttuja kukkien saajista, lahjoittajista, kukkakaupoista ja kotihoidoista. Näkyvyys on tärkeää, jotta mahdollisimman moni muistaisi tehdä lahjoituksen ennen joulua.

Kaunis kiitos kaikille osapuolille!

Kiitos kaikille kampanjaan osallistuville lahjoittajille, kotihoidoille, vanhuspalveluille, järjestöille, kukkaliikkeille ja medialle antamastanne panoksesta. Yhteistyössä teidän kanssanne voimme vuodesta toiseen jakaa joulumieltä mahdollisimman monelle yksinäiselle ikäihmiselle.

Mikäli läheisenne kaipaa tukea ja seuraa kotiin, voit lukea lisää Home Instead Seniorihoivan tarjoamista hoivapalveluista.

Isä käy jo yksin kaupassa, koska hän on piristynyt ihan selvästi.
Laura, Helsinki