Uutisia

|
Tekstin kokoA-
A+

Näitä sivuja voit hyödyntää mediatarpeisiin. Jos olet median edustaja ja haluaisit keskustella asioista, pyydämme ottamaan yhteyttä haastattelun sopimiseksi. Mikäli tarvitset esimerkiksi kuvamateriaalia tai muuta lisätietoa, pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoon. Kaikkien näiden sivujen sisältämien sekä erikseen pyynnöstä toimitettujen materiaalien käyttö on sallittua median edustajille uutisointitarkoituksessa.

Seuraavassa lehdistötiedotteita sekä joitakin poimintoja uutisista.

Home Insteadin yrittäjä Elina Salonen palkittiin Franny-patsaalla

Home Instead Seniorihoivan yrittäjä Elina Salonen on palkittu Suomen Franchise-yhdistyksen Franny-patsaalla. Salonen on toiminut hoiva-alan franchise-yrittäjänä Tampereen alueella reilut kaksi vuotta. Patsas jaettiin nyt ensimmäistä kertaa Home Instead Seniorihoiva -ketjun yrittäjälle.

Lähes puolet vanhusten sairaalahoidoista olisi vältettävissä

Sairaalahoitoon johtavista ikäihmisten sairas- ja kaatumistapauksista 49 prosenttia olisi vältettävissä riittävällä ennakoinnilla. Avainasemassa ovat yleiskunnon seuranta, lääkärin ohjeiden noudattaminen sekä kodin turvallisuudesta huolehtiminen. Vanhushoidon ammattilaiset suosittelevatkin perheitä osallistumaan enemmän vanhuksen terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen. 
 

Joulu sai suomalaiset avuliaaksi – senioreille kukkalahjoituksia ennätysmäärä

Yksinäisille vanhuksille suunnattu hyväntekeväisyyskampanja keräsi tänä jouluna yhteensä 3880 kukkalahjoitusta. Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella toteutettu tempaus järjestettiin nyt viidettä kertaa. Viime vuonna kukkia lahjoitettiin 1000 kappaletta.

Lataa tästä opas "5 vinkkiä seniorin sairaalakierteen ehkäisemiseksi"

Tunnistatko ikääntyneen riskitekijät joutua sairaalakierteeseen? Terveenä pysyminen ja sairaalan välttäminen on varmasti jokaisen ikäihmisen tavoite. Tämän toteutumiseksi senioreiden, heidän omaistensa sekä hoivanantajien tulee olla selvillä mahdollisista terveyteen liittyvistä riskeistä. Vähäpätöisiltä vaikuttavat vaivat voivat nopeasti muodostua todelliseksi uhkaksi, jos niitä ei hoideta ajoissa.

Yksinäisen vanhuksen joulu on raskas - Ilahduta ikäihmistä joulukukalla

Yhä useampi seniori viettää joulunsa yksin. Vanhusten yksinäisyys on suurimpia ikäihmisten ongelmia Suomessa. Pääkaupunkiseudulla ja Tampereella jo viidennen kerran käynnistyvä hyväntekeväisyyskampanja ilahduttaa vanhuksia ja muistuttaa kohtaamisen tärkeydestä.

Naiset menestyviksi yrittäjiksi hoiva-alan franchising-ketjussa

Vanhusten kotihoivapalvelut ovat kasvuala, jolle kaivataan jatkuvasti uusia käsipareja. Suomi ikääntyy ennennäkemätöntä vauhtia ja Sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteena on, että 92% ikäihmisistä asuu omassa kodissaan. Hoiva-ala mielletään perinteisesti naisten alaksi. Ala houkutteleekin myös keski-ikäisiä uranvaihtajanaisia perustamaan oman yrityksen. Home Instead Seniorihoivan tarjoama franchising-mahdollisuus helpottaa yrittäjyyteen – ja muiden työllistämiseen – ryhtymistä.

Seniori palaa sairaalasta kotiin — ja takaisin sairaalaan?

Pyöröovi-ilmiö on tuttu kaikille ikääntyneiden kanssa työskenteleville terveydenhoidon ammattilaisille. THL:n tutkimuksen mukaan jopa 60% suomalaisista ikäihmisistä palaa takaisin sairaalaan kolmen kuukauden sisällä kotiutumisesta. Tämä on pöyristyttävä määrä, sillä tutkimusprofessori Harriet Finne-Soveri kertoo muissa Pohjoismaissa sairaalakierteeseen joutuvan n. 20-30% ikäihmisistä.

Joulukukkalahjoitukset ilahduttavat yksinäisiä vanhuksia


Ole Joulupukkina Seniorille -joulukukkakampanja on Home Instead Seniorihoivan yhteistyössä paikallisten yhteistyötahojen kanssa järjestämä hyväntekeväisyyskampanja, jossa ihmiset voivat lahjoittaa yksinäisille vanhuksille muistamalla heitä kukkatervehdyksellä joulun aikaan.
 

Uusi Alzheimer-koulutusohjelma – nyt maksutta myös omaishoitajille

Syyskuussa vietetään Maailman Alzheimer-kuukautta. Home Instead Seniorihoiva on luonut yhteistyössä ikääntymisen ja Alzheimerin taudin kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa ainutlaatuisen koulutusohjelman, joka antaa välineitä Alzheimer-potilaiden kohtaamiseen. Yrityksen omille hoivanantajille suunnattua koulutusta tarjotaan maksutta nyt myös Alzheimer-potilaiden omaishoitajille.